Plăcinte ţărăneşti, cozonaci, cârnaţi afumaţi, brânzeturi de toate felurile şi prăjituri pentru toate gusturile au fost expuse astăzi pe Platoul Romanilor din Alba Iulia.
Organizatorii au reuşit să strângă în acelaşi loc expozanţi din toate colţurile judeţului, care au venit cu bucate tradiţionale preparate după reţete vechi de sute de ani.
„Avem sarmale româneşti, tradiţionale, supă ţărănească, tocăniţă de porc, brânzeturi, plăcinte, cozonac şi chiar pâine de casă. Toate au fost gătite după reţete moştenite în familie de la bunici şi străbunici“, a spus Maria Popa, de 35 de ani, expozant de la Cergăul Mare.
Au fost expuse plăcinte, cozonaci şi mezeluri tradiţionale
Pe lângă bucatele tradiţionale fiecare comună participantă a expus şi portul specific al locului.
Expoziţia poate fi vizitată toată ziua.