Campionatul Mondial de Gastronomie - eveniment asteptat de toti cei care vor sa atinga marea performanta, se organizeaza din patru in patru ani de catre Vatel Club, Luxexpo si Villeroy&Boch.
Marele Ducat al Luxembourgului a fost pentru bucatari si cofetari gazda celei de a XI-a editii in perioada 20 - 24 noiembrie 2010.
Competitia gastronomica este de nivel mondial si este acreditata de catre Federatia Mondiala a Asociatiilor Bucatarilor Sef (WACS), autoritatea mondiala in materie de arta culinara.
In ciuda crizei economice globale si a dificultatilor financiare, peste 2400 de maestri ai artei culinare, bucatari si cofetari, reprezentand 53 de natiuni, s-au intrecut in aceasta grandioasa competitie.
Regulamentul, diferentiat pe clase de competitie, a presupus pentru echipele nationale inscrierea la cele 2 clase obligatorii: Restaurant gastronomic - pregatirea unui meniu de 3 servicii in 5 ore de catre o echipa formata din 6 persoane pentru 110 persoane si Clasa Bufet rece - arta culinara, cu 3 categorii: categoria A - platou festiv din carne/peste/vanat pentru 8 persoane, tapasuri/fingerfood - 4 sortimente (2 reci servite reci, 2 calde servite reci) pentru 8 persoane, cu garnituri si sosuri adecvate si o farfurie reprezentativa; categoria B - meniu vegetarian pentru o persoana si meniu gourmet din cinci servicii pentru o persoana; clasa C - platou de petit-four/cheese four/ chocolate four / friandise, 4 sortimente pentru 8 persoane, 4 deserturi inovative la farfurie si o piesa festiva din zahar, chiocolata, marzipan, gheata etc.
Pentru echipele regionale, tematica a fost similara, cu mici exceptii (tapasurile si petit-four-urile pentru 6 persoane iar deserturile in numar de 3).
Concurentii individuali au avut posibilitatea de a se inscrie la categoriile A, B, C sau la clasele de Arta culinara D1 - sculptura in legume, fructe, sare,