În timp ce mulţi încă se mai zbat să iasă din criză, unii susţin că pentru ei efectul recesiunii a fost nul. Nici superstiţia conform căreia primul proprietar al unui club de polo întotdeauna dă faliment nu este valabilă în cazul acesta. Este vorba despre Selas Golf&Polo Club, primul club de polo călare din România.
"Deşi tradiţia spune că primii doi proprietari ai clubului de polo dau faliment, urmând ca abia al treilea să aibă profit, condiţiile speciale din România au făcut ca această regulă să fie încălcată", spune proprietarul Selas, Cătălin Beciu. Selas Golf&Polo Club de lângă Bucureşti este primul din Europa de Sud-Est.
Clubul a presupus o investiţie de aproximativ 1,6 milioane de euro în zona Ciolpani-Potigrafu, investiţie făcută în plină perioadă de criză cu sprijinul companiei industriale Selas asupra căreia "efectul recesiunii a fost nul", spune Beciu. "Facem parte dintr-o piaţă în care oamenii îşi pot permite apartenenţa la un astfel de club şi în care cei care nu-şi mai permit sunt rapid înlocuiţi de către alţii", spune Cătălin Beciu.
Acesta a început în urmă cu 6 ani să pregătească terenul, la propriu, pentru primul teren de polo. S-a asociat cu Bogdan Beciu - partenerul şi fratele său - şi au făcut primul pas - achiziţia spaţiului pentru construcţie. "Am cumpărat terenul de la zeci de proprietari, fireşte din ce în ce mai scump. Ulterior am construit terenul de golf de 18 cupe şi terenul de polo călare. Am încheiat recent lucrările pentru ultimele 9 cupe şi sistemul de irigaţii, sistem complet automatizat care este realizat exclusiv cu componente fabricate în Statele Unite". La început nu existau decât 9 cupe de golf şi terenul de polo. Între timp afacerea a crescut cu 300% şi cuprinde un clubhouse, teren de tenis, piscină şi alte facilităţi. "Selas era calibrat iniţial pentru 100-150 de membri. Între timp am depăşit dublul c