Unii barbati ajung sa se indragosteasca de reprezentantii aceluiasi sex din cauza unor procese cerebrale complexe, declansate inca din stadiul embrionar, potrivit oamenilor de stiinta americani.
In hipotalamus, parte a creierului uman, se gaseste o componenta importanta care controleaza coportamentul sexual al omului, sentimentele materne, emotiile precum frica si agresivitatea. Aici exista un nucleu celular, care la barbati este de doua ori mai mare decat in cazul femeilor, scrie Teen Problem.
Oamenii de stiinta americani au formulat "teoria de conectare a celulelor nervoase care contin receptori pentru hormonii sexuali". Aceasta sutine ca, in timpul dezvoltarii embrionare (2-3 luni), celuele nervoase din hipotalamus trebuie sa se conecteze intr-un anumit fel, de aceasta legatura depinzand in mare masura coportamentul masculin, inclusiv cel sexual.
Testiculele embrionului masculin secreta testosteron, care conecteaza celulele nervoase intr-un circuit foarte precis. La femei, acest hormon nu este eliberat, iar celulele nervoase sunt conectate in mod diferit, ceea ce determina comportamentul sexual de mai tarziu.
In timpul dezvoltarii embrionare, secretia de testosteron este intrerupta, urmand sa fie reluata abia la pubertate. Cu alte cuvinte, comportamentul baietilor si fetelor este diferentiat atunci de aceasta prima codificare de la nivelul creierului.
Aceasta teorie explica si comportamentul homosexual. Daca testosteronul nu este secretat in cele 2-3 luni de dezvoltare embrionara, iar acest lucru se intampla mai devreme sau mai tarziu, celulele nervoase ale fatului masculin vor dezvolta legaturi de alt tip, asemanatoare celor feminine. De aceea si comportamentul sexual de mai tarziu al baiatului va capata acccente feminine.
Nu toata lumea este de acord ca problema este in creier. Exista si teo