Apropierea sărbătorilor de iarnă impune şi o aprovizionare cu cele necesare. În această privinţă, societatea Carmaco din Reghin vine în întâmpinarea clienţilor atât în ce priveşte preparatele din carne, cât şi cea a produselor de patiserie. Pornită la drum la începutul anilor 2000, în 2003 ea a devenit o afacere de familie administrată de soţii Ioan şi Silvia Borşa.
În anul 2007 societatea a primit certificările din partea Uniunii Europene, acest lucru incluzând şi posibilitatea de a face export. S-a ajuns la aceste realizari şi cu ajutorul unei finanţări SAPARD, reuşindu-se creşterea capacitatea de producţie a unităţii de la 1.000 la 4.000 tone pe an, fapt pentru care cifra de afaceri, în anul 2009 a fost de 2,5 milioane euro. „Totul se face prin multă muncă şi seriozitate, atât din partea noastră, ca şi conducere a societăţii, cât şi din partea angajaţilor, care sunt în jur de 60 de persoane. Un aspect important este că-şi primsc la timp salariile, nu există la noi restanţieri, precum şi faptul că nu avem nici datorii la stat, iar profitul este reinvestit”, a declarat Ioan Borşa, administratorul SC Carmaco SRL
Preparatele de carne şi produsele de patiserie
Carmaco vine în întâmpinrea clienţilor cu o gamă diversă în ce priveşte preparatele din carne, existând în jur de 50 de produse, din vită, porc şi pasăre.începând de la specialităţi, crud uscate, muşchii, fileuri şi afumături. Profiul societăţii a fost îmbogăţit în 2007, odată cu deschiderea laboratorul de prăjituri, cu 12 angajaţi în prezent. Producţia este completată de desfacere, socitatea deţinând nouă dube frigorifice care acoperă atât în judeţul Mureş, cât şi în zonele învecinate, Bistriţa, Harghita, Cluj, Alba. De asemenea, firma deţine magazine proprii, în Reghin, precum şi în incinta complexului Kaufland din Reghin, cu desfacerea atât a preparatelor din carne precum şi a prod