Conducerea Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASVSA) Constanţa a intensificat verificările la agenţii economici.
Având în vedere faptul că în această perioadă numărul sacrificărilor de porci este mai mare ca-n restul anului, conducerea Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASVSA) Constanţa a intensificat controalele la agenţii economici.
În acest sens, cei care comercializează carne de porc trebuie să facă dovada examenului trichineloscopic la animalele sacrificate cu ocazia sărbătorilor. Cei care sacrifică acasă porcii sunt de asemenea obligaţi să vină la efectuarea examenului trichineloscopic, acest lucru fiind re-comandat de către medicii veterinari pentru a evita infestarea lor cu virusul Trichinella spiralis. Directorul ANSVSA, Gheorghe Dincă, a declarat că un examen trichineloscopic costă numai şapte lei.
„Am stabilit deja şapte circumscripţii sanitar-veterinare în oraş şi încă zece zonale. Acestea sunt la Hârşova, Cernavodă, Negru-Vodă, Băneasa, Cogealac, Mangalia, Constanţa, Ovidiu, Medgidia şi Albeşti", a precizat Dincă. Controalele vor dura până pe data de 22 decembrie.
El recomandă populaţiei să nu consume carne de porc care nu a fost examinată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât cele autorizate.
Conducerea Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASVSA) Constanţa a intensificat verificările la agenţii economici.
Având în vedere faptul că în această perioadă numărul sacrificărilor de porci este mai mare ca-n restul anului, conducerea Autorităţii Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ASVSA) Constanţa a intensificat controalele la agenţii economici.
În acest sens, cei care comercializează carne de porc trebuie să facă dovada examenului trichineloscopic la animalele sacrificate cu ocaz