Vanatoarea a devenit o pasiune de lux pentru pascaneni. Acest lucru se datoreaza preturilor ridicate si taxelor anuale foarte mari care îi fac pe multi vânatori sa renunte la pasiunea lor, mai ales in aceasta perioada de criza. Insa in padurile arondate municipiului Pascani acest sport este inca practicat, iar mai mult decat atat, printre vanatori se numara si multi straini, iubitori de vanat, care nu se uita la bani atunci cand vine vorba sa-si indeplineasca hobby-ul. Ocolul Silvic Pascani organizeaza in mod regulat astfel de vanatori, iar de ceva vreme padurile pascanene sunt cautate si de oameni pasionati de vanatoare de peste granitele tarii.
In urma cu cateva zile, un grup de cinci portughezi s-a deplasat la Pascani si a vanat in padurile din Motca si Tatarusi. Pret de cateva zile, ei au reusit sa prinda sase mistreti, printre care un mistret medaliabil cu argint. "Grupul de portughezi a reusit sa vaneze un exemplar frumos, medaliabil cu argint. Este vorba de un mistret care, dupa masuratori, s-a constatat ca avea coltii de 19,5 centimetri si o greutate de aproximativ 150 kg", a declarat seful Ocolului Silvic Pascani, inginer Vasile Sandu. Potrivit acestuia, drept cote in sezonul de vanatoare 2010 – 2011, Ocolul Silvic are o cota de recoltat de 22 mistreti si un numar de 6 godaci, pe cele trei fonduri de vanatoare. Este vorba despre Motca, Tatarusi si Siretel. Cel mai mare mistret vânat în România a fost un record, cu coltii de 27 centimetri si aproape 300 kilograme greutate. Mistretul a fost vanat intr-o localitate din judetul Timisoara.
Tot in aceasta perioada este deschis sezonul la iepuri, care va tine pana la data de 31 ianuarie. "Pe langa mistreti, in aceasta perioada vanatorii pot vana si iepuri, dar si alte animale daunatoare, cum ar fi vulpile. In continuare ne preocupam de exploatarea masei lemnoase, paza padurii si de organizarea de v