O cantitate mai mare de cafea decat in mod obisnuit face ca riscul de atac cerebral, imediat dupa consumarea cafeinei, sa fie dublu, avertizeaza cercetatorii.
Cele mai expuse sunt persoanele care in mod normal nu consuma mai mult de o ceasca de cafea pe zi, riscul de atac cerebral fiind dublu pentru doua ore dupa ce au baut cea de-a doua sau a treia ceasca, relateaza Daily Mail.
Concluzia a reiesit dupa studierea a 400 de cazuri de atacuri cerebrale de catre cercetatorii de la Harvard, descoperindu-se ca una din 10 persoane bause cafea cu o ora inainte de a suferi atacul cerebral fatal, conform jurnalului Neurology.
Nu s-a descoperit ca ar exista aceeasi legatura intre consumul de ceai continand cafeina sau cola. In plus, se pare ca doar bautorii ocazionali de cafea sau cei care nu exagereaza de obicei sunt expusi acestui risc.
O cantitate mai mare de cafea decat in mod obisnuit face ca riscul de atac cerebral, imediat dupa consumarea cafeinei, sa fie dublu, avertizeaza cercetatorii.
Cele mai expuse sunt persoanele care in mod normal nu consuma mai mult de o ceasca de cafea pe zi, riscul de atac cerebral fiind dublu pentru doua ore dupa ce au baut cea de-a doua sau a treia ceasca, relateaza Daily Mail.
Concluzia a reiesit dupa studierea a 400 de cazuri de atacuri cerebrale de catre cercetatorii de la Harvard, descoperindu-se ca una din 10 persoane bause cafea cu o ora inainte de a suferi atacul cerebral fatal, conform jurnalului Neurology.
Nu s-a descoperit ca ar exista aceeasi legatura intre consumul de ceai continand cafeina sau cola. In plus, se pare ca doar bautorii ocazionali de cafea sau cei care nu exagereaza de obicei sunt expusi acestui risc.