Pomana porcului la ASAS
Între 18-23 decembrie 2010, în intervalul orar 9:00 -18:00 va avea loc o ediţie specială a Târgului organizat la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Grigore Ionescu – Siseşti” din Capitală. Bucureştenii sunt aşteptaţi să guste şi să cumpere produse tradiţionale oferite de gospodarii din toate regiunile ţării: Muntenia, Moldova, Maramureş, Ardeal, Oltenia, Transilvania, Bucovina şi Dobrogea. De asemenea, de Ignat, timp de trei zile, vizitatorii sunt invitaţi la obiceiul românesc „Pomana porcului”, începând cu ora 10:00. Dansurile populare, colindele, dar şi multe alte surprize vor însoţi bucuria sărbătorilor la Târgul naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale produse în ferme ţărăneşti.
Sos
Mai sunt doar câteva zile până când, alături de familie, ne vom aşeza în jurul mesei de sărbătoare, plină de bunătăţi precum sarmale, cârnaţi, friptură, cozonac etc. Specialiştii spun că friptura din carne roşie este mai bună dacă este acompaniată de un sos delicios din muştar. Sosul se face din două linguri de smântână şi două linguri de muştar Knorr. Se frige carnea într-o tigaie în care s-au pus câteva linguri de ulei de măsline, când este gata se dă de o parte şi în aceeaşi tigaie se amestecă muştarul şi smântâna. Când a devenit un sos consistent se ia de pe foc şi se mănâncă împreună cu friptura.
Seară regală
Trei dintre cititorii care comandă în perioada 6-20 decembrie 2010 „Cartea regală de bucate”, volum scris de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României, vor fi răsplătiţi cu o invitaţie, pentru două persoane, la o cină regală, organizată la Palatul Ghica. Tragerea la sorţi a norocoşilor va avea loc la 21 decembrie, iar cina în seara zilei de 23 decembrie. Preparatele ce se vor servi la masa specială vor fi selectate din volumul „Cartea regală de bucate”.
„Bradul lui Moş Magi