Inspectorii fiscali ieseni au efectuat in acest an 2.512 actiuni de control pentru a verifica modul de evidentiere, calculare si plata a taxelor si impozitelor. In urma controalelor, agentii economici verificati au fost nevoiti sa plateasca la buget suplimentar 104,1 milioane lei. Din acesti bani, 60 milioane lei constituie diferenta rezultata din calculul impozitelor, taxelor si contributiilor sociale, iar 30,7 milioane lei sunt accesoriile, adica dobanzile si penalitatile de intarziere calculate de inspectorii fiscali.
De asemenea, s-au aplicat 381 amenzi in valoare de 1,4 milioane lei si s-au confiscat bani si bunuri de 2,5 milioane. In urma verificarilor efectuate, au fost identificate sume solicitate fara drept ca TVA de rambursat de peste 9 milioane lei si in 57 cazuri au fost inaintate sesizari organelor de urmarire penala. Prejudiciul estimat in urma infractiunilor identificate si reclamate de inspectorii fiscali este de aproximativ 22 milioane lei.
Controalele Fiscului au vizat firmele care au inregistrat TVA negativ fara optiune de rambursare, care au desfasurat tranzactii, desi figurau ca inactive, precum si cele care au depus cu intarziere documentele fiscale. De asemenea, au fost verificate societatile care nu au mai fost controlate in ultimii trei ani, cele pentru care s-au primit reclamatii sau au existat sesizari de la Garda Financiara.
Inspectorii fiscali ieseni au efectuat in acest an 2.512 actiuni de control pentru a verifica modul de evidentiere, calculare si plata a taxelor si impozitelor. In urma controalelor, agentii economici verificati au fost nevoiti sa plateasca la buget suplimentar 104,1 milioane lei. Din acesti bani, 60 milioane lei constituie diferenta rezultata din calculul impozitelor, taxelor si contributiilor sociale, iar 30,7 milioane lei sunt accesoriile, adica dobanzile si penalitatile de intarziere calculate