Idee. Dacă proiectul pilot va avea succes, este posibilă amenajarea totală a cursului Dâmboviţei Schiţă. Pe marginea albiei se vor prinde panouri plutitoare cu plante, care vor avea rol de jardinieră Soluţie. Zona de beton care împrejmuieşte apa va fi îmbrăcată în verdeConceptul pe care se bazează proiectul "Revigorarea urbană a râului Dâmboviţa" este reintroducerea în viaţa publică a locuitorilor Capitalei a celui mai important râu care traversează oraşul. Proiectul include simultan trei abordări: de mediu - în principal cu privire la combaterea efectelor insulei de căldură şi a poluării urbane, urbanistică - privind impactul vizual, având şi conotaţiile psihologice în ceea ce priveşte confortul urban şi economică - cu privire la reintroducerea ca zonă de interes turistic a râului Dâmboviţa şi eventuala demarare a unor alte investiţii cu caracter utilitar ori comercial.
"Proiectul iniţial se va face pe 400 de metri, un fel de pilot, de la podul Izvor şi până la podul Haşdeu. Vream să facem spaţii pentru turişti şi artişti, care se pot bucura de existenţa unei ape în mijlocul oraşului. Vor fi montate jardiniere pe malurile de beton, iar peste stradă vor fi amenajate pasarele. Costul pentru programul pilot va fi de un milion de euro. De altfel, plantele vor fi irigate cu ajutorul unor panouri fotovoltaice", ne-a explicat conf. dr. arhitect Bogdan Tofan, de la Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu".
Potrivit primarului general Sorin Oprescu, sursa de finanţare va fi asigurată 80% din fonduri europene, doar 20% fiind din fonduri proprii ale bugetului local.
Idee. Dacă proiectul pilot va avea succes, este posibilă amenajarea totală a cursului Dâmboviţei Schiţă. Pe marginea albiei se vor prinde panouri plutitoare cu plante, care vor avea rol de jardinieră Soluţie. Zona de beton care împrejmuieşte apa va fi îmbrăcată în verdeConceptul pe care