Comisiile locale au evaluat obiectivele afectate în luna decembrie. Valoarea pagubelor a fost centralizată pe fiecare obiectiv în parte, respectiv a unor drumuri judeţene sau apărări de mal care nu sunt în administrarea autorităţilor locale, iar suma totală este de peste 22 milioane de lei.
Ploile torenţiale, scurgerile de pe versanţi, torenţii care au transportat aluviuni şi material lemnos şi intensificările de vânt au produs pagube în 10 unităţi administrativ-teritoriale (Budeşti, Bistra, Baia Sprie, Vişeu de Sus, Baia Mare, Repedea, Ruscova, Remeţi, Poienile de Sub Munte şi Lăpuş). La nivelul administraţiei publice locale valoarea pagubelor este de peste 3,9 milioane de lei. Au fost afectate locuinţe, anexe gospodăreşti, un pod de lemn, podeţe, traversări pietonale, apărări de mal, străzi, reţea de apă potabilă şi front de captare a apei, drumuri comunale şi drumuri forestiere.
Valoarea pagubelor produse la apărările de mal aflate în administrarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureş este de peste 17,5 milioane de lei. Revărsarea apelor a afectat apărări de mal a râului Tisa (la Sighetu Marmaţiei); a râului Ruscova (la Poienile de Sub Munte, Ruscova şi Repedea) şi a râului Vişeu ( la Bistra).
De asemenea, drumurile judeţene DJ 185 şi DJ 187 au fost avariate de revărsarea apelor. Valoarea necesară pentru refacerea acestora este de peste 1,1 milioane de lei.
Pentru refacerea obiectivelor afectate şi alocarea de sume au fost iniţiate demersuri la premierul Emil Boc, Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Având în vedere situaţia cu care s-a confruntat comuna Remeţi, când apele râului Tisa au pus în pericol gospodăriile cetăţenilor, prefectul Sandu Pocol a solicitat şi s-au făcut intervenţii la Guvernul României şi Administraţia Naţională Apele Române pentru alocarea de resurse fina