Atunci când s-au hotărât să intre în afaceri cu mâncare, mulţi patroni de restaurante şi-au spus că trebuie să vină cu o idee nouă, nemaivăzută, nemaiîntâlnită şi neapărat excentrică.
1 /.
Aşa au apărut în lume restaurantul în formă de sicriu, cina la 50 de metri în aer, castronul în formă de WC sau locul în care ospătarii şi restul angajaţilor sunt toţi liliputani.
Avionul restaurant
În Taipei, Taiwan, poţi mânca în avion. Diferenţa faţă de o aeronavă obişnuită este că nu trebuie să-ţi iei bilet, să te grăbeşti ca să nu o pierzi şi nici să-ţi pui centură de siguranţă la decolare şi la aterizare. Avionul rămâne pe pământ. Servirea este făcută ca în orice cursă aeriană, de stewardese îmbrăcate în uniforme. „Pasagerii” pot sta la „clasa I”, „clasa bussines” sau la „clasa economică”. În medie, un meniu complet costă în jur de 300 de dolari.
Un prânz de neuitat în biserică
În Christon Cafe, din Tokyo, iei masa printre crucifixe şi icoane. Restaurantul cu temă religioasă e o combinaţie între o biserică catolică, un club şi multe elemente arhitecturale gotice.
Cină la înălţime
Dinner in The Sky, un tip de restaurant care îţi oferă ocazia să mănânci la peste 40 de metri în aer, e un concept care a făcut înconjurul lumii. În luna mai a ajuns şi în România. La masa amplasată pe o platformă ridicată cu o macara pot sta 22 de persone. O petrecere costă peste 16.000 de euro.
Liliputanii au restaurant
În Manila, liliputanii şi-au deschis restaurant. Nu doar pentru ei, pentru toată lumea. Doar că toţi angajaţii sunt pitici: bucătarii, barmanul şi servitorii. Cei de la Hobbit House spun că singurele lucruri mari sunt porţiile.
Injecţia de sos şi perfuzia cu vin
Tacâmurile sunt un forceps şi un bisturiu. Sosul este servit la seringă, iar pizza este adusă de asistente îm