Sunt bucuroşi că au scăpat de noroi, dar tânjesc după liniştea de pe fosta uliţă. Oamenii din Uricani, localitate străbătută de centura Iaşiului, încearcă să se acomodeze cu vacarmul provocat de traficul greu din zonă.
„Am trăit să o vedem şi pe asta!“, spun localnicii din Uricani când văd şoseaua de centură care le trece prin faţa caselor. Nu ştiu însă dacă să se bucure sau nu. Amintirea glodului de odinioară încă stăruie în minţile unora. „Parcă era mai bine înainte că era linişte şi nu era atâta gălăgie. Pe de altă parte, e bine pentru maşini“, spune Ion Luncanu, care stă în Uricani de patru decenii. Zilnic, oamenii cântăresc avantajele şi dezavantajele centurii.
Şofer pe centura Iaşiului
„Pe trotuare sunt denivelări mari, podeţurile nu sunt făcute ca lumea, iar la o ploaie mai mare intră apa în curţi. În plus, se circulă cu viteze foarte mari şi zgomotul provocat de maşini se aude chiar şi prin termopane“, spune şi Tatiana Beghiu. O altă nemulţumire a localnicilor este faptul că nu au la dispoziţie decât o singură trecere de pietoni.
Mai au nevoie de 136
de milioane de lei
Tinerii însă văd oportunitatea dezvoltării economice a localităţii, oferită de civilizaţie. „Din punctul meu de vedere sunt mai multe avantaje decât dezavantaje. Fiind centură, cu siguranţă se vor înfiinţa supermarket-uri la stradă, depozite, iar lumea de aici va avea locuri de muncă. Singurul pericol pe care îl văd eu este cu cei mici de care va trebui să avem mai multă grijă când vor trece strada“, a spus şi Paul Huţanu.
Cifră: 136 de milioane de lei. Atâţia bani mai trebuie să aloce Ministerul Transporturilor pentru finalizarea centurii.
Blocaj pe trei sferturi din centura Iaşiului
Şefii de la Direcţia de Drumuri şi Poduri au deschis, după doi ani de lucrări, circulaţia rutieră pe o porţiune de 5,84 kilometri din r