La sfârşitul unui an negru, primăriile din toată ţara scot mai puţini bani pentru distracţie. "Vârsta de aur" a Revelionului în stradă pare să fi fost atinsă în noaptea dintre 2006 şi 2007. Sursa: AGERPRES
Revelioanele grandioase oferite de primării par să devină istorie. Petrecerea organizată de Primăria Capitalei în ultimele ore din 2006 şi primele ceasuri "cu buletin de Europa" pare să fi reprezentat apogeul: Primăria Capitalei a cheltuit atunci aproximativ un milion de euro pe jocuri de lumini şi steaguri gigantice cu steluţele Uniunii Europene. Pentru o sărbătoare paralelă, desfăşurată în Piaţa Revoluţiei, guvernul cheltuia 5,2 milioane de lei.
La vremea aceea, şi primăriile unor orăşele îşi permiteau să organizeze un foc de artificii şi să cheme un artist-doi în faţa căminului cultural.
Declinul distracţiei în stradă e cu atât mai dureros pentru mulţi români, cu cât alternativele sunt mult mai costisitoare. După ce anul trecut a adus primele petreceri de criză, noaptea dintre 2010 şi 2011 continuă această "tradiţie".
Fără Vanghelion la Romexpo
Dacă anii trecuţi primăriile de sector se întreceau în a organiza petreceri de Revelion, anul acesta doar municipalitatea şi Primăria Sectorului 6 vor trece în noul an cu petreceri. Astfel, Centrul Cultural European Sector 6 va organiza un Revelion în Parcul Drumul Taberei, pe arealul lacului, unde sunt aşteptate aproximativ 2.000 de persoane.
Primăria Generală îi aşteaptă pe bucureşteni în Piaţa Constituţiei, la Revelionul "Bucureştiul începe cu tine!". Grosul banilor vine de la sponsori.
Edilul sectorului 5, Marian Vanghelie, a rămas deoparte în acest an: nu mai organizează tradiţionalul "Vanghelion" la Romexpo.
Oprescu va lansa Imnul Bucureştiului
În Piaţa Constituţiei, se va lansa, înainte cu cinci minute de miezul n