Cauzele migrenei, care este mai mult decat o durere de cap, nu sunt inca pe deplin elucidate. Migrena se caracterizeaza printr-o durere severa care, de obicei, porneste de la tampla pana la ceafa si poate dura intre 4 si 72 de ore.
In caz de migrena, durerile de cap puternice si persistente sunt insotite de ameteala, amorteala, tulburari de vedere si chiar senzatii de voma in timpul crizei.
In asemenea situatii, de regula, oricine se indreapta spre calmante ca sa trateze efectul fara sa stie cauza care, cel mai adesea, este neglijata. Se impune un control al tensiunii arteriale, o radiografie faciala pentru a se vedea daca durerile sunt provocate de sinuzita ori o radiografie de coloana cervicala, care ar putea indica o spondiloza.
In multe cazuri, insa, nu se depisteaza nici o cauza, durerile ramanand inexplicabile si sacaitoare de fiecare data cand revin. Ca sa se evite aceste dureri extrem de neplacute, se recomanda o hidratare suficienta, doi litri de apa sau ceai neindulcit, pe zi.
Unele alimente, cele cu aditivi alimentari, grasimile, ciocolata, branzeturile fermentate, pot provoca si intretine durerile de cap. Este recomandat ca la depistarea alimentului care face rau, sa se procedeze prin excludere.
Conditiile meteorologice, stresul, oboseala sunt alti factori care pot genera dureri de cap de aceea este bine sa se faca legatura intre momentul inceperii acestora si factorii exteriori care ar fi putut-o genera.
Ceaiul de busuioc are efect calmant si se recomanda in durerea de cap, fiind mai eficient decat medicamentele. Se obtine turnand 200 de ml de apa clocotita peste o lingura de planta uscata si maruntita. Se lasa zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se bea cald, trei pe zi, dupa mesele principale.
Cu busuioc se pot face si inhalatii. In 500 de ml de apa clocoti