Femeile care iubesc carnea rosie, consumand-o frecvent, se expun fara stiinta unui risc mare de atac cerebral, arata un studiu recent.
Dupa cum au aratat cercetatorii de la Institutul Karolinska, in Suedia, cele care consuma zilnic carne rosie, chiar si nu mai mult de 100 de grame, prezinta un risc cu 42% mai mare de a suferi de atac cerebral fata de cele care se limiteaza la circa 30 de grame, relateaza AOL.
In cadrul studiului, au fost monitorizate 34.670 de femei care nu sufereau de boli cardiovasculare, inca din 1997. Zece ani mai tarziu, 1.680 din ele trecusera deja printr-un atac vascular cerebral.
In mod paradoxal, insa, riscul de atac cerebral de pe urma carnii rosii apare doar in cazul nefumatoarelor, nu si a celor care au acest viciu. La fel, pare sa fie mai puternic in cazul persoanelor care nu sufera de diabet, comparativ cu persoanele care au primit acest diagnostic.
Despre carnea rosie se stie ca mareste colesterolul si creste riscul de blocaj al fluxului sangvin. In plus, carnea rosie procesata contine cantitati mari de sodiu, fiind bogata in trigliceride, despre care se stie ca cresc riscul de atac cerebral.
Specialistii recomanda nu mai mult de o oprtie sau doua de carne rosie pe saptamana. Cu cat aceasta cantitate este mai mare, cu atat si riscul creste.
Femeile care iubesc carnea rosie, consumand-o frecvent, se expun fara stiinta unui risc mare de atac cerebral, arata un studiu recent.
Dupa cum au aratat cercetatorii de la Institutul Karolinska, in Suedia, cele care consuma zilnic carne rosie, chiar si nu mai mult de 100 de grame, prezinta un risc cu 42% mai mare de a suferi de atac cerebral fata de cele care se limiteaza la circa 30 de grame, relateaza AOL.
In cadrul studiului, au fost monitorizate 34.670 de femei care nu sufereau de boli cardiova