Oamenii de stiinta canadieni au reusit sa obtina primul animal manipulat genetic astfel incat sa nu miroasa. Mai ieftin si mai "verde", porcul se poarta si arata normal, gustul carnii sale fiind acelasi, insa nu emana mirosuri similare unuia obisnuit.
Este primul reprezentant al unei intregi generatii, crescuta pentru a fi transformata in carnati si sunca, in cele din urma. Ce este diferit in cazul acestor porci e faptul ca digera mai bine fosforul din plante, principalul vinovat pentru miros, relateaza Daily Mail.
In plus, ce ramane in urma porcilor contine mai putin fosfor, de asemenea, prezentand un pericol mai mic pentru natura. Apele in care fosforul ajunge nu mai pot sustine viata, multi pesti disparand.
Exista insa si voci care spun ca noul tip de porc numai "prietenos" cu natura nu e, pentru ca manipularea sa genetica nu va face decat ca creterea porcilor sa devina o preocupare si mai comuna.
Porcul special, botezat Enviropig, face parte dintr-o rasa din Yorkshire, Marea Britanie, fiind rezultatul a 10 ani de munca in laboratoare.
Recent, guvernul canadian a aprobat cresterea acestui tip de porc in laboratoare, insa nu are aprobarea de a fi comercializat pe piata alimentara, deocamdata.
Oamenii de stiinta canadieni au reusit sa obtina primul animal manipulat genetic astfel incat sa nu miroasa. Mai ieftin si mai "verde", porcul se poarta si arata normal, gustul carnii sale fiind acelasi, insa nu emana mirosuri similare unuia obisnuit.
Este primul reprezentant al unei intregi generatii, crescuta pentru a fi transformata in carnati si sunca, in cele din urma. Ce este diferit in cazul acestor porci e faptul ca digera mai bine fosforul din plante, principalul vinovat pentru miros, relateaza Daily Mail.
In plus, ce ramane in urma porcilor contine mai putin fosfor,