Siropul sau nectarul de agava, facut din seva plantei suculente ce provine din Mexic, este promovat in magazine ca fiind o alternativa mai buna la zahar.
Poti sa gasesti sirop de agava in hipermaketuri langa indulcitori sau miere, intr-o varietate de arome. Este folosit ca ingredient si in sucuri, batoane cu proteine sau in produsele de patiserie.
Specialistii sustin insa ca nu este atat de sanatos pe cat se crede, potrivit Yahoo Shine.
"Siropul de agava nu este mai bun pentru tine decat alti indulcitori", a declarat medicul Nora Saul, specialist in diabet, de la Centrul Joslin din Boston.
Siropul de agava are mai multe calorii (20 de calorii in plus la fiecare lingurita) decat zaharul normal si are mai putini antioxidanti decat alti indulcitori naturali, ca mierea sau siropul de artar.
Cat despre faptul ca e mai bun pentru persoanele diabetice, specialistii recomanda precautie pentru ca unele produse cu agava contin sirop de porumb, care nu este mentionat pe eticheta si care poate ridica nivelul zaharului din sange.
Siropul sau nectarul de agava, facut din seva plantei suculente ce provine din Mexic, este promovat in magazine ca fiind o alternativa mai buna la zahar.
Poti sa gasesti sirop de agava in hipermaketuri langa indulcitori sau miere, intr-o varietate de arome. Este folosit ca ingredient si in sucuri, batoane cu proteine sau in produsele de patiserie.
Specialistii sustin insa ca nu este atat de sanatos pe cat se crede, potrivit Yahoo Shine.
"Siropul de agava nu este mai bun pentru tine decat alti indulcitori", a declarat medicul Nora Saul, specialist in diabet, de la Centrul Joslin din Boston.
Siropul de agava are mai multe calorii (20 de calorii in plus la fiecare lingurita) decat zaharul normal si are mai putini antioxidanti decat a