Are cea mai amplă colecţie de bancnote. A strâns peste 1500 de exemplare originale, unele vechi de peste un secol, şi alte 50.000 în format digital, pentru a le expune într-un catalog şi pe un site de specialitate
După pensionarea din armată, Victor Bivolu a avut norocul să îşi găsească repede o pasiune care să-i dea un rost în timpul liber. Se numeşte biletofilie, pe care ne-o defineşte ca fiind „pasiunea de a studia, vizualiza, de a citi bancnotele lumii, o pasiune imensă care cere mult timp, studiu şi investiţii serioase".
„Mi-am descoperit această pasiune pe stradă, după ce am văzut pe un stâlp din oraş un afiş prin care cineva cumpăra bancnote. Aveam acasă două bancnote vechi, de la părinţi, şi l-am sunat ca să le vând. Se întâmpla acum vreo zece ani. Când ne-am întâlnit s-a întâmplat invers, mi-a dăruit el vreo cinci şi aşa m-a atras în lumea biletofililor", povesteşte pasionatul de bancnote.
Victor Bivolu a pătruns repede în familia restrânsă a colecţionarilor de bani vechi. „De atunci am început să investesc, chiar dacă soţia nu prea e de acord. Bag lunar câte 40, 60 de lei şi cumpăr de la un domn care îmi aduce din târguri sau de la alţi colecţionari. Chiar şi pe internet găsesc foarte multe de cumpărat. Sunt un împătimit, un numismat. Colecţionar, nu comerciant", spune Victor Bivolu.
În cei zece ani de când l-a captivat acest domeniu, Victor Bivolu a strâns în patru dosare foarte groase un număr de 1500 de bancnote, din peste 110 ţări de pe tot globul.
„Am strâns bancnote mari ruseşti, altele timbru, tot ruseşti, bancnote cu tentă politică, electorală, satirică, cum sunt cele japoneze, unele franceze din timpul războiului sau din coloniile britanice, care au nişte decoraţiuni din frunze de palmier, cu aspect sexual", mărturiseşte colecţionarul.
Victor Bivolu spune că această pasiune cere disponibilitate atât f