Usturoiul (Allium sativum) este una din cele mai vechi plante erbacee, perene, fiind cultivata de aproximativ 5.000-6.000 de ani. Planta este originara din Asia Mica, are radacini fibroase si este folosita foarte mult in alimentatie. Usturoiul este pomenit in Biblie, alaturi de miere, sare si vin si se crede ca poate vindeca bolile grave, chiar si cancerul.
David Servan-Schreiber, in varsta de 49 de ani, un renumit medic neurolog american, sustine ca s-a vindecat singur de cancer. Dorind sa impartaseasca secretele dietei sale, a scris cartea "Anticancer - un nou fel de viata", lucrare care a facut furori in toata lumea. El a marturisit ca s-a vindecat de cancer, mancand usturoi.
De la cititori: De ce ar fi interzis usturoiul, prin Codex Alimentarius
Afirmatia medicului american pare a fi adevarata, din moment ce usturoiului, din cele mai vechi timpuri, i s-au atribuit anumite calitati miraculoase in vindecarea diferitelor boli.
Mai intai, secretele usturoiului au fost descoperite si pastrate in taina de catre maestrii spirituali ai hinduismului, apoi au fost preluate de calugarii crestini, care le-au pastrat pana in zilele noastre.
Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, oamenii de stiinta au descoperit "puterea de penicilina" a usturoiului, izoland diversele substante din el. Aliina, prima substanta izolata, avea efect contra germenilor care cauzeaza intoxicatia cu salmonella, dizenteria si contra stafilococilor, care provoaca furunculele si ulceratiile purulente ale pielii.
In plus, din ce in ce mai multi medici sunt de acord cu medicina naturista, ca o alternativa la medicina clasica, pe primul loc intre remedii fiind usturoiul. Mai mult, sunt si medici care au folosit aceasta miraculoasa planta, cu rezultate formidabile.
Cercetatarile recente au constatat ca alimentul biblic poate da