Daca, la fel ca toata lumea, ai exagerat in perioada care tocmai a trecut, si te simti vinovat fata de propria inima, te poti revansa invatand sa-i porti de grija, pe viitor, asa cum se cuvine. Exista cateva alimente care sunt chiar pe gustul inimii tale.
Printre acestea, conform Huffington Post, se afla somonul, avocado, uleiul de masline, nucile, capsunile, spanacul si soia, lista fiind insa cu mult mai cuprinzatoare.
Terciul de ovaz
Chiar daca ai fi tentat sa crezi ca aceasta nu e o mancare potrivita pentru tine, afla ca ti-ar aduce numai servicii, gratie acizilor grasi omega 3, folatilor si potasiului continut.
Bogat in fibre, acesta poate cobori nivelul colesterolului rau si tine arterele sanatoase. Pentru un si mai mare aport de fibre, poti adauga si banana.
Somonul
Extrem de bogat in acizi grasi omega 3, somonul are capacitatea de a reduce presiunea sangelui si de a feri de formarea cheagurilor de sange. Ingredientul sau minune este carotenoidul astaxanthina, un antioxidant extrem de puternic.
Incearca sa consumi acest tip de peste de doua ori pe saptamana. Riscul de a muri de pe urma atacului de cord va fi semnificativ redus.
Daca nu esti un fan al somonului, poti obtine rezultate similare si consumand macrou, ton, hering si sardine.
Avocado
Adaugand putin avocado unui sandvis sau in salata de spanac iti vei spori cantitatea de grasimi sanatoase din dieta. Bogat in grasimi mononesaturate, avocado ajuta la scaderea colesterolului rau, crescand nivelul celui bun.
In plus, avocado mareste absorbtia de alte carotenoide, in special beta carotenul si licopenul, esentiale pentru o inima sanatoasa.
Uleiul de masline
Bogat in grasimi mononesaturate, uleiul de masline scade si el nivelul colesterolului rau, reducand ris