Cu siguranta, de foarte multe ori, ati constatat ca, dupa ce ati mancat un anumit aliment, v-ati simtit pe data mai relaxat sau ca a disparut, ca prin farmec, o durere sacaitoare care nu a cedat la niciun calmant.
Nu este vorba de niciun truc. Fara sa stiti, ati consumat un aliment-medicament, lucru care trebuie tinut minte si, din aceasta experienta, trebuie retinut ca alimentele nu au numai rol nutritiv, ci si pe acela de a vindeca ori de a preveni anumite boli.
Ciocolata, ocolita de persoanele care nu-i cunosc valentele terapeutice, contine magneziu, indispensabil vietii, care ajuta oasele sa nu-si piarda densitatea, principala cauza a osteoporozei.
De asemenea, previne bolile cardiovasculare si este un intaritor al sistemului imunitar. Un patratel de ciocolata pe zi nu dauneaza siluetei. Lacomia, lipsa de masura, excesul, intr-adevar, dauneaza.
Uleiul de masline are aceleasi calitati ca si ibuprofenul, numai ca este produs natural si nu de sinteza. Ibuprofenul, dupa cum il recomanda prospectul, este un antiinflamator, recomandat in artrita reumatoida, spondiloza anchilozanta, stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, ginecologie, oncologie.
Inca din antichitate, de pe cand Homer il numea "aurul lichid", uleiul de masline a fost folosit si ca aliment si ca medicament. Datorita actiunii sala antiinflamatoare, mentine articulatiile sanatoase.
Consumat cu regularitate, doua linguri pe zi, una dimineata si una seara, uleiul de masline previne cancerul de colon si de san, ofera protectie impotriva bolilor de inima, ajuta la combaterea bolilor de stomac, previne constipatia.
Oul combate cataracta. Pentru ochi sanatosi, specialistii recomanda cate un ou pe zi, fara teama ca ar putea creste colesterolul. Ce e consumat cu prudenta si in limitele recomandate nu face rau.
Semint