Candva, cu mii de ani in urma, sfecla rosie crestea salbatic pe tarmurile Mediteranei si ale Atlanticului. Astazi este cultivata in toata lumea, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice.
Fruzele de sfecla rosie sunt folosite pentru tratarea ranilor si a plagilor, dar si in ciorbe, in diferite zone ale tarii, iar radacina a devenit celebra ca medicament.
Cercetatorii spun ca sucul de sfecla rosie este unul dintre cele mai puternice remedii in tratarea cancerului si a leucemiei. Sfecla rosie contine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B, si minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu, si potasiu, apoi, amidon si hidrocarburi.
Cel care lupta impotriva cancerului si a leucemiei este pigmentul din sfecla rosie, care nu este toxic, nu se distruge prin prelucrare termica si nici in timpul digestiei. Persoanele suferinde trebuie sa bea suc de sfecla rosie in fiecare zi.
Doua kilograme de sfecla rosie se impart in trei si, din fiecare portie, se prepara sucul necesar unei zile, cam 200 de ml. Consumul regulat de sfecla sub forma de suc, gatita sau cruda, in salata, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii, reechilibreaza apetitul, normalizeaza viteza de sedimentare a hematiilor.
Sfecla rosie vindeca si pancreatita
Se stie ca pancreatita este o boala foarte grea si nu prea iarta. Putini sunt cei care traiesc, odata ce au facut-o. Dupa ce mama a facut prima operatie la pancreas, medicii i-au dat ceva sanse de viata, nu multe. Dupa a doua operatie, intervenita la mai putin de o luna, medicii ne-au spus sa ne rugam pentru mama, sa gandim pozitiv si sa-i dam tot ce pofteste ca sa n-o avem pe constiinta ca a dorit si nu i-am dat. Nicio sansa de viata, nici un 0,0001%. Nimic.
De comun acord, i-am dus zilnic la spital, cam doua saptamani la rand, ferit de ochii medicilo