Obiectivul principal al proiectului celor de la Salvaţi Dunărea şi Delta este sprijinirea procesului de management al deșeurilor prin facilitarea integrării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din România.
Douăzeci de locuitori ai Deltei Dunării vor primi un loc de muncă după implementarea unui proiect pus la punct de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta. Desfășurat pe o perioadă de trei ani, proiectul va fi implementat în patru regiuni de dezvoltare ale ţării si prevede înfiinţarea unor structuri de sprijin regionale, dintre care una va fi înființată în Delta Dunării.
“În contextul economic actual, iniţiativele de dezvoltare a economiei sociale reprezintã una dintre cele mai eficiente metode de combatere a efectelor negative ale acestei perioade. Proiectul demarat de Salvați Dunărea și Delta are această viziune“ spune Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Dunărea şi Delta.
Soluţie pentru salubrizare
Acestea vor funcționa sub forma unor centre de resurse ce vor asigura sprijinul necesar creării și funcționării întreprinderilor sociale. Structurile de sprijin vor fi compuse din câte patru specialiști și un coordonator de centru. În fiecare întreprindere socială vor lucra minim 20 persoane aparținând grupurilor vulnerabile-familii cu mai mult de doi copii, familii monoparentale, femei, persoane de etnie roma,persoane care trăiesc din venitul minim garantat. Practic aceştia vor colecta selectiv deșeurile de ambalaje, în principal, existând posibilitatea extinderii acestui serviciu si la alte tipuri de deșeuri reciclabile. Ele vor funcționa pe lângă operatorul desemnat, în localitățile unde există servicii de salubritate, iar în zonele în care nu există servicii de salubritate, acestea vor funcționa pe baza unui acord cu primaria locală.
„Ne propunem ca,prin intermediul întreprinderilor sociale înființate, să oferim soluții