Probabil ti s-a intamplat sa mai ai senzatia de foame chiar si dupa ce ai mancat ceva copios si sa te intrebi apoi de ce reactioneaza organismul in acest mod.
Iar explicatia e simpla: unele obiceiuri alimentare sau unele ingrediente din alimente pot induce in eroare corpul in ceea ce priveste senzatia de satietate, astfel ca acesta nu "isi mai da seama" ca a primit suficienta hrana.
Pentru a evita aceasta situatie este bine sa cunosti imprejurarile in care organismul tau reactioneaza asa. Men's Health te lamureste.
1. Bei prea multe lichide dulci
Sucurile, mai ales carbogazoase, si ceaiurile din comert - lichidele dulci in general - contin o mare cantitate de sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza, iar cercetari recente realizate in cadrul unei universitati din San Francisco au aratat ca fructoza poate pacali creierul pentru a "cere" mai multa mancare, chiar si atunci cand esti satul.
Acest lucru este posibil deoarece fructoza impiedica organismul sa reactioneze la leptina, hormonul responsabil cu senzatia de satietate, care transmite creierului semnalul ca ai mancat suficient.
2. Consumi conserve
Multe alimente conservate au un continut ridicat de bisfenol A, sau BPA, substanta care in ultimii ani a starnit controverse si ceva ingrijorari, potrivit Administratiei americane pentru Alimente si Medicamente. Printre altele, expunerea la BPA poate influenta negativ rolul leptinei, conform unor cercetatori de la Harvard, ducand la pofte alimentare amplificate si la obezitate.
3. Nu mananci suficient la micul dejun
Faptul ca micul dejun constituie cea mai importanta masa a zilei este deja destul de cunoscut, insa unele persoane mananca in continuare putin la aceasta masa sau chiar sar peste ea. Iar acest lucru este gresit, deoarece un mic dejun copios face ca o