După patru ani în care a predat pianul la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda", Eva şi-a dat demisia şi s-a înscris, apoi, la cursurile de Ceramică ale aceleiaşi şcoli.
Viaţa Evei s-a legat de muzică încă din timpul grădiniţei. „Ai mei m-au înscris la o grădiniţă în care se făcea şi muzică, iar din clasa a III-a am urmat Liceul de Muzică din Cluj", îşi începe povestea Eva Starmuller. „Sunt prima din familie care s-a îndreptat spre muzică, părinţii şi fraţii mei fiind, cu toţii, artişti plastici cunoscuţi", continuă profesoara de muzică.
Profesor transformat în... elev
După patru ani în care a predat pianul la Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda", anul trecut, Eva şi-a îndeplinit un vis mai vechi. „Mi-am dat demisia şi m-am înscris la secţia de Ceramică. Întotdeauna m-au atras lucrurile făcute de mâna omului, oricât de migăloase şi greu de făcut erau acestea. Nu regret decizia. Dacă, la început, eu am fost cea care mă luam după lut, încet, am învăţat să-i dau eu viaţă şi formă", explică tânăra. Eva povesteşte că a experimentat mult, pentru a deprinde felul în care se comportă lutul în mâinile ei. „Am început cu tehnici simple, după care am trecut la roată", spune ea. „Acum, am ajuns să formez lutul după ideile mele. La roată, când lucrezi lutul, fiecare inovaţie se naşte dintr-o întâmplare. O mişcare greşită poate genera o formă nouă, care să-ţi placă mai mult decât ceea ce voiai să creezi iniţial", spune Eva.
Predă pianul în cinci şcoli
Anul trecut, Eva a fondat, împreună cu câţiva clujeni, Asociaţia „Instru-Mentor". În cadrul acestei asociaţii, copiii şi tinerii din Cluj-Napoca au ocazia de a studia diverse instrumente în şcolile, liceele şi facultăţile în care studiază. „Am ajuns în câteva luni să am nouă elevi, care învaţă la cinci şcoli clujene. Mi-este foarte uşor să lucrez cu ei, pentru că studiază din pasi