Situaţia la UCM Reşiţa este una dificilă din punct de vedere al conducerii societăţii comerciale. Sindicatul Reşiţa 1771 al uzinei a trimis recent o scrisoare reprezentanților INET AG, dar şi consiliului de administraţie, pentru desemnarea unei structuri cu care sindicatele să poată negocia.
Cu toate că majoritatea muncitorilor și-au primit salariile, unii dintre ei sunt disperați că se zvonește că vor sta acasă în 75 la sută. Pe de altă parte reprezentanții sindicatelor spun că există promisiuni că se va conrtitui o comisie cu care ei să poată discuta.
Încă în arest
În ceea ce privește situați celor doi directori ai uzinei, apărătorul acestora a formulat alte cereri de eliberare provizorie sub control judiciar, chiar înainte să se judece recursul prin care avocaţii au atacat menţinerea măsurii arestării preventive până la data de 20 februarie.
Acuzaţi de evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni de fals intelectual, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda continuă să-şi susţină nevinovăţia în dosarul returnărilor ilegale de TVA şi să ceară cu insistenţă să fie puşi în libertate. Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a hotărât, săptămâna trecută, că şefii UCMR, afaceristul libanez Said Baaklini şi Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa, trebuie să rămână după gratii până la data de 20 februarie. Mai mult decât atât, a respins şi cererile prin care Chebuţiu şi Preda cereau eliberarea condiţionată.
“Noi am mai pus o cerere de eliberare sub control judiciar. O să depunem atâtea cereri până vor înţelege. Părerea mea este că aici sunt presiuni politice, pentru că atunci nu înţeleg de ce sunt arestaţi atâta timp cât nu există prejudiciu, adică nu există fapta. Nu ştiu dacă eram noi vizaţi sau Said. Ştiu că lui