Prin anul 1970, doi cercetatori americani de la Universitatea de Stat din Pensylvania, au constatat, in timp ce se aflau in vizita in Brazilia, ca locuitorii dintr-o anumita zona erau foarte sanatosi si ca multi dintre ei aveau varste de peste o suta de ani.
Dupa ce le-au cercetat atent modul de viata, cei doi au ajuns la concluzia ca "vinovata" pentru acest lucru ar fi o ciuperca, numita de localnici "Cogumelo de Dios", de fapt, alimentul de baza al acelor oameni destul de modesti. Din acel moment, datorita rezultatelor obtinute din cercetarile de specialitate, aceasta ciuperca obisnuita, dar cu calitati uluitoare, a intrat rapid in circuitul terapiilor naturiste mondiale.
Milena, ciuperca lui Dumnezeu are in compozitia sa un polizaharid, B-glucan, care ataca deopotriva atat virusurile, cat si structurile degenerate malign. Ciuperca mai contine vitamine din grupul B, minerale, fibre, lipide, lecitina, steroizi, acizi nucleici, elemente care au un rol deosebit de important in limitarea infectiilor microbiene si a dezvoltarii neoformatiunilor canceroase.
La persoanele care au consumat produse pe baza de ciuperca s-au constatat rezultate pozitive in profilaxia si in incetinirea evolutiei tumorilor cu localizare diversa: digestive, ovariana, pulmonara, hepatica, pancreatica. Administrarea ciupercii nu interfereaza cu chimioterapia sau radioterapia, ba chiar potenteaza efectele acestor tratamente.
Datorita calitatilor pe care le are, consumul ciupercilor este recomandat, de asemenea, diabeticilor, convalescentilor si varstnicilor, persoanelor care traiesc si muncesc in mediu stresant, anxiosilor, precum si celor care depun zilnic, eforturi fizice sau intelectuale, considerabile.
S-a constatat actiunea benefica a ciupercilor si in cazul unor suferinte digestive si cardiovasculare, precum hipertensiunea, hipercole