Transformarea spitalului din Budeşti în cămin de bătrâni a creat nemulţumiri. Primarul oraşului anunţă că oamenii sunt decişi să iasă în stradă pentru a protesta împotriva acestei măsuri.
Spitalul Orăşenesc Budeşti se va transforma în azil de bătrâni. Prin ordinul Ministerului Sănătăţii, spitalul mai are termen pentru funcţionare până la 30 martie 2011. „Nu mi se pare deloc normal ce se întâmplă, nu ne-a întrebat nimeni despre acest lucru. Sunt foarte supărată şi am să încerc să fac demersuri pentru ca spitalul să nu se desfiinţeze“ ne-a declarat Lucia Lefter, edilul-şef oraşului Budeşti. Locuitorii oraşului Budeşti sunt şi ei supăraţi din cauza acestei desfiinţări şi sunt hotărâţi să iasă în stradă. „Oamenii sunt foartenemulţumiţi, vor să iasă în stradă. Nu este posibil ca spitalul să se desfiinţeze, cea mai apropiată unitate medicală de noi este spitalul din Olteniţa“, a mai adăugat Lucia Lefter.
Anual, 36.000 de pacienţi La spitalul Budeşti, se tratează în fiecare an 36.000 de oameni. Pe lângă aceştia, mai beneficiază de serviciile spitalului şi locuitorii din comunele apropiate: Vasilaţi, Şoldanu, Fundeni şi Sohatu.„E îngrozitor ce se întâmplă, ce vor face oamenii care nu au ce să se deplaseze până la Olteniţa? Sunt persoane cu probleme sociale şi nu au ce să ajungă“, a mai spus primarul.
Centrul Traian, azil de bătrâni La Budeşti există un azil de bătrâni care este reabilitat cu bani de la Ministerul Muncii. „Centrul Traian a fost reabilitat ca să fie cămin de bătrâni, dar nu avem bani să îl dăm în folosinţă. Ar trebuie să se ocupe de acest centru şi să ne lase spitalul“, a mai spus Lucia Lefter.
89 de paturi Spitalul Orăşenesc Budeşti are o capacitate de 89 de paturi şi 70 de angajaţi. La medicină internă sunt sunt 28 de paturi, la pediatrie 25 şi există două compartimente pentru bolnavii cronici. Primul compartiment are 30 de paturi