La numai 30 de ani a reuşit să impresioneze juriile mai multor competiţii naţionale şi internaţionale. A reuşit să îmbine arta cu munca pe şantiere arheologice, unde este desenator tehnic.
A terminat Liceul de Artă „George Georgescu“ din Tulcea, după care a plecat la Facultate. A ales Constanţa, acolo unde s-a specializat în arte plastice decorative, mai exact pedagogia artei. S-a întors, apoi, acasă, unde a predat arte plastice la Colegiul Economic „Delta Dunării“, iar mai târziu la Liceul Pedagogic.
Vineri a fost vernisată la Tulcea prima expoziţie de icoane pe frunze şi scoarţă de copac, marca Jeni Efimov. Expoziţia cu vânzare este deschisă publicului până pe data de 28 februarie.
Pasiunea pentru artă a venit din copilărie
Ca orice copil, şi-a descoperit talentul în desenele de pe pereţi. Iniţial a fost o joacă, iar acum devine carieră. A urmat şcoala de artă populară (clasa a VI-a – VIII-a) şi astfel şi-a stabilit direcţia în viaţă.
Încă de pe vremea liceului a participat la o serie de concursuri de la care s-a întors cu premii: Concursul Naţional de Machete şi Afişe (a expus o lucrare privind promovarea frumuseţilor Deltei Dunării), Concursul Naţional de Pictură „Alexandru Ciucurencu“, Concursul Internaţional pentru copii „Ţara mea curată“.
În studenţie a fost implicată în expoziţii colective, cum ar fi „Joia Culturală“ (Constanţa). A mai expus, împreună cu alţi colegi, la Muzeul de Artă Constaţa şi a participat la Saloanele Studenţilor la Muzeul de Artă din Constanţa. De asmenea, a avut o serie de expoziţii personale la „Cafeneaua literară“ şi în Campusul Universităţii Ovidius din Constanţa.
„La absolvire, în anul 2005, când m-am întors acasă, am avut o expoziţie la sediul Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Tulcea. Lucrările mele de la licenţă au fost aranjate la sediul comunităţii, întrucât şi eu fac parte din acea