Carmela Dragomir, maestru cofetar, medaliată cu aur şi argint la Cupa Mondială Culinară de la Luxemburg 2010, şi-a început povestea simplu: "Sincer, este greu de spus când anume m-am hotărât să lucrez cu atâtea lucruri. Dulciurile le-am iubit încă din clasa a V-a, când bunica mea, care era un fel de cofetar al satului, în Mitroviţa, aici lângă Câmpina, făcea prăjituri pentru nunţi: tot felul de torturi din ciocolată, biscuiţi, semilune, cozonaci sau checuri. Dar partea artistică a cofetăriei am început-o din 2001, când am plecat în Germania, la cursuri. Atunci am început să lucrez cu zahăr, cu decoruri din ciocolată făcute manual, am înţeles că fiecare prăjitură trebuie să aibă un design anume şi nu orice design standard cum era în reţetarele tradiţionale româneşti. Am început să lucrez pe decoruri, la început mici, apoi la nivel mai mare, la torturi mari decorate diferit, iar în 2006 am avut prima expoziţie în Sinaia, mai exact la concursul Sinaia în Bucate, unde, împreună cu echipa mea, am luat locul I". Arta ajută de regulă societatea să îi caracterizeze pe oameni în funcţie de lucrurile pe care le-au realizat. Pentru mine numele ei este sinonim cu arta, pentru că această fată este fascinantă. Ne-am întâlnit la Câmpina, oraşul unde ea îşi are "atelierul". Aşa am aflat că s-a specializat în prelucrarea zahărului cu cel mai bun profesor din lume: "În 2008, am plecat la Erfrut, în Germania, la Olimpiada Culinară, cu Ştefan Bercea. Acolo am obţinut trei medalii de bronz alături de echipă. După acel concurs am fost foarte supărată de nivelul României, acea olimpiadă m-a determinat să plec la o perfecţionare de nivel mult mai înalt. Aşa că am plecat în Franţa, la Belfort, unde este o şcoală privată «L’atelier des Arts du Sucre», acolo am studiat cu Stephane Klein. Un mare maestru! Fiecare stagiu durează şase zile, eu am făcut două cu el, dar la intervale de timp. Vrea