Gallery Cafe aniversează astăzi 5 ani cu o petrecere de suflet pentru clienţi, angajaţi şi prieteni. Managerul Ioan Fărcaş promite distracţie maximă.
Reporter: Cum au apărut ideea şi conceptul Gallery Cafe?
Ioan Fărcaş: Ideea a apărut când eram la master la Cluj, acum vreo şase ani chiar, venind acasă şi neavând unde să ieşim cu prietenii am zis: de ce să nu facem o cafenea în Târgu Mureş. S-a nimerit foarte bine, noi tocmai achiziţionasem clădirea ce avea un subsol deplorabil şi am decis să investim în subsolul acesta. Zona e foarte bună, am văzut şi perspectiva dezvoltării business-ului şi ne-am apucat de treabă. Cam jumătate de an au durat doar săpăturile, am deschis în 21 februarie, deşi iniţial plănuisem să deschidem în octombrie, dar am lucrat mult la finisaje. Pentru design am vrut să facem ceva nou, am colaborat pe partea de culori cu un designer, în rest a fost aşa, o notă personală, să aibă locul o particularitate, am expus chiar şi lucrări de-ale mele căci eu eram pasionat de fotografie şi mai sunt şi acum lucrări ale prietenei mele din vremea respectivă. Au avut loc mai multe renovări în perioada celor cinci ani, acu doi ani am schimbat puţin lookul, ne-am mai mărit puţin, am ales şi mobilier puţin mai pretenţios pentru a da un plus de valoare în centrul oraşului.
Rep: Cum apreciaţi impactul?
I.F.: La început a funcţionat binişor, după care a început să meargă tot mai bine. Lumea a văzut că serviciile noastre sunt de altă natură, ofeream produse mai bune decât ce însemna concurenţa, cred eu şi la ora asta facem la fel, am prins notorietate, ne-au cunoscut şi clienţi din alte părţi, am fost şi într-un top al cafenelelor din România în 2009. Printre altele, cred că cele mai bune petreceri de Halloween au fost ţinute aici, au fost şi vedete care ne-au călcat pragul de la Gyuri Pascu la Mircea Radu – care a avut aici o emisiune