Sunt caisele fructele potrivite pentru ca organismul tau sa primeasca substantele nutritive necesare? Aceasta este intrebarea la care iti vom raspunde in materialul urmator.
Merele, bananele si portocalele sunt cele mai comune fructe cumparate de cei care merg la piata, insa exista o gama variata de alte fructe spre care ar trebui sa iti indrepti atentia. Printre acestea se numara si caisele, arata Buzzle.
O caisa contine vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, magneziu, beta caroten, calciu si potasiu printre multe alte substante nutritive.
Acest fruct are aproximativ 40 de grame, 17 calorii, 4 grame de carbohidrati, 0,5 grame de proteine, 3 grame de zahar, 1 gram de fibre, 1 gram de grasime si nu contine colesterol. Mai contine 3 mcg de acid folic, 1,2 mcg de vitamina K, 104 mg de potasiu, 3 mg de magneziu, 7 mg de fosfor si 544.95 mcg de beta caroten.
Caisele sunt disponibile fie proaspete, fie uscate. Caisele uscate sunt la indeamana pentru ca se gasesc pe tot parcursul anului. Ambele feluri sunt hranitoare si iti ofera substantele nutritive necesare. Trebuie doar sa ai grija ca cele uscate sunt bogate in calorii din cauza conservantilor si, de aceea, multe persoane le evita.
Totul despre caise - baterii naturale de vitamina A
Caisele sunt recomandate persoanelor care au probleme cu tranzitul intestinal. In plus, acest fruct ajuta la distrugerea viermilor intestinali. Nivelul ridicat de beta caroten este benefic pentru sanatatea ochilor, mai ales in prevenirea degenerarii maculare. De asemenea, beta carotenul este un antioxidant puternic ce iti protejeaza organismul de boli precum Alzheimerul.
Vitamina C si lipocenul din caise tin departe diferite forme de cancer si boli cardiace.
Caisele sunt recomandate si persoanelor care sufera de anemie, dar sunt recomandat