Omul care a dat de pământ cu producătorii de ouă stresate, mezeluri şi sucuri vrea ca omenirea să se întoarcă în timp. Sursa: VLAD STĂNESCU
"Omul e supus greşelii" scrie cu roşu pe cana secretarei doctorului Gheorghe Mencinicopschi. Tocmai cu supunerea asta luptă omul cu nume ciudat. A turuit peste tot - televiziuni, ziare, site-uri - că ouăle sunt aşa şi pe dincolo până a băgat toată România în alertă. Apoi şi-a pus în cap să le arate românilor cum sunt minţiţi din toate direcţiile. Să îi scoată din noianul "de spam" al producătorilor, aşa cum îi zice el.
Ei bine, cel care dă toate aceste lupte şi foloseşte terminologie modernă nu e în floarea vârstei. Are 61 de ani, pe care îi arată, dar vorba e tânără. E director la Institutul de Cercetări Alimentare, o tribună grozavă pentru unul care vrea să schimbe obiceiurile alimentare ale unui neam.
Ia un produs, îl verifică, apoi îl condamnă sau îl laudă. Din păcate, are puţine de lăudat. Ar vrea să ne întoarcem în urmă cu 40.000 de ani, dar fără să intrăm în grotă. Doar pentru a mânca sănătos hrană mai puţin procesată.
Un institut care a găsit bani
În clădirea institutului, toată lumea ştie unde e biroul doctorului. La intrare, trebuie să pronunţi doar primele silabe ale numelui, că o doamnă îţi spune scurt "Etajul 4". Când urci, vezi că aspectul posomorât al clădirii e doar o minciună. Un fel de pe afară-i leopardul, înăuntru-i vopsit gardul. Institutul e modern, atât la aspect, cât şi la aparatură.
Un parteneriat public-privat a salvat instituţia de la o soartă comună altor institute, care au pierit în ultimii ani. Îngropate de finanţarea slabă a statului, dar şi de propria incapacitate de a atrage fonduri, cum spunea doctorul într-un interviu la TVR.
"Au venit de la Antenă, îi băgăm?"
Doctorul - hai să îi zicem aşa, deşi e mai de