Este stiut ca, dupa o iarna lunga, in care alimentatia a fost mai saraca in fructe si legume si mai bogata in grasimi, conservanti si aditivi, caracteristici hranei conservate sau congelate, stocul de vitamine si minerale din organism este pe sfarsite si se cere adus la valori rezonabile.
Pentru ca pe tarabele pietelor inca se mai gasesc legume darnice, morcovi, sfecla rosie, cartofi, telina, ridiche neagra, o cura de sucuri acum, in prag de primavara, e cat se poate de binevenita.
Si cel mai bine si mai sanatos pentru noi este sa ne pregatim sucurile in casa, chiar daca unele se gasesc de vanzare in supermarket-uri ori la magazinele de produse naturiste. Sucurile pregatite in casa nu vor avea conservanti si le vom consuma proaspete, in ziua in care le-am preparat pentru ca asta conteaza foarte mult.
Morcovul contine vitamina A, C, E si K, toate vitaminele din complexul B si pectina, o substanta folositoare pentru stomac. Sucul de morcov detoxifica organismul, ajuta la imbunatatirea vederii, este adjuvant in anemie, constipatie cronica, boli cardiovasculare, raceli, boli de piele.
Ca sa fie mai usor de baut, puteti amesteca sucul de morcov cu sucul de la o alta leguma, telina, cartof, varza ori cu suc de mere sau sa-i adaugati niste suc de lamaie.
Cartoful contine mult potasiu si magneziu si multa vitamina C. Sucul de cartofi se recomanda persoanelor care sufera de boli ale stomacului, afectiuni ale inimii si vaselor de sange, dereglari ale sistemului nervos, bolile tiroidei, dureri de cap. Sucul de cartofi este un purificator puternic al organismului, in special al articulatiilor.
Sucul de cartofi se bea imediat dupa ce a fost preparat, cu inghitituri mici, in 10, 15 minute si nu se pastreaza pentru mai tarziu. Ce ramane neconsumat se arunca. De aceea este de preferat sa pregatiti cantitati mici