Mămăliguţa cu peşte, slănina, jumările, salatele, pizza şi plăcinta întinsă cu varză sunt doar câteva dintre bunătăţile ce au putut fi astăzi admirate şi mâncate de către cei care au particitat la manifestările dedicate Zilei Etno.
Zi care a fost organizată de mai multe cadre didactice şi elevi şi care s-a ţinut la Grupul Şcolar Transporturi Căi Ferate Arad.
Nu a lipsit de asemenea nici tortul specific zilei de Dragobete, dar nici cel care simbolilează ţara noastră.
Astfel, zeci de elevi, cadre didactice şi chiar părinţi au participat la maifestarea cu multe bucate alese. Este vorba despre prima editiţie a Zilei Etno. Organizatorii au dorit ca această zi să fie sărbătorită de Dragobete.
„Am vrut să fie ceva deosebit. Am amenajat 18 standuri cu mâncăruri tradiţionale ale minorităţilor, am pregătit spectacole, dar am avut şi oaspeţi de seamă din Serbia”, spune profesor Anca Demeter, iniţiatoarea acestei acţiuni.
De îndrumarea eleviilor în pregătirea mâncărurilor s-au ocupat şi Lucica Deac, director adjunct şi Smaranda Cămăţână, director.
„Două zile ne-am ocupat doar de amenajarea standurilor. Copiii sunt foarte încântaţi”, spune Lucica Deac.
Îmbrăcaţi în costume polupare, elevii şi-au arătat măestria, dar mai ales au prezentat cum au ştiut ei mai bine mâncărurile din cele 18 ţări. „Chiar dacă nu avem costume specifice tuturor ţărilor, oaspeţii sunt încântaţi de ceea ce avem pe mese. Printre noi sunt şi copii de grădiniţă”, spune Andrea, elevă, clasa a XII a B.
Trei bucătărese de la cantina liceului şi-au arătat şi ele măestria gătitului şi au preparat plăcinte întinse specifice acestei zone.
„Am lucrat de ieri la ele. Oricum sunt delicioase după câtă trecere vedem că au”, spune una dintre bucătărese.
Înainte ca invitaţii să guste din bucatele pr