Delicioase şi hrănitoare, migdalele reprezintă gustarea perfectă mai ales atunci când eşti stresat şi obosit. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: ele protejează inima, creierul şi stimulează imunitatea.
Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi graşi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine şi fibre. Toţi aceşti nutrienţi valoroşi se găsesc în componenţa migdalelor.
De altfel, studiile arată că 20-25 de migdale (circa 40 de grame) consumate zilnic acoperă 12 la sută din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului şi 35 la sută din necesarul de vitamina E, un antioxidant care contribuie semnificativ la prevenirea cancerului. În plus, aceeaşi cantitate de migdale conţine echivalentul de calciu al unui sfert de ceaşcă de lapte.
De altfel, numeroase studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat că un consum zilnic de migdale contribuie atât la atenuarea unor probleme minore, cum ar fi pielea uscată, cât şi la prevenirea unora mai grave, de tipul cancerului.
Reduc riscul de infarct
Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda" din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct decât cele care nu includ aceste fructe în alimentaţia lor.
Iar acest efect este pus pe seama conţinutului ridicat de potasiu, de magneziu, de grăsimi mononesaturate şi de vitamina E al migdalelor. În plus, migdalele contribuie la reducerea nivelului colesterolului „rău" din sânge, dar şi la prevenirea diabetului zaharat, un factor major de risc în apariţia bolilor de inimă. Astfel, cele mai noi studii arată că migdalele contribuie la combaterea obezităţii şi îmbunătăţesc răspunsul organismului la insulină, normalizând nivelul glicemiei.
Ne feresc de infecţii
Special