Dr. Magdalena Moroşanu ne-a explicat ce se ascunde şi în compoziţia produselor de mezelărie. După iaurt şi pate, a venit rândul salamurilor şi al şuncilor să fie „desconspirate". Din compoziţia unui kilogram de parizer, producătorul declară că 30% ar fi piept de pui.
Cel de-al treilea produs alimentar pe care l-am introdus în campania „Ştii ce mănânci?" este parizerul. Aproape toate preparatele care intră în categoria mezeluri pot fi considerate ameninţătoare pentru sănătatea populaţiei, dar parizerul este lider incontestabil din acest punct de vedere.
CITIŢI ŞI:
Campanie „Adevărul de Seară"/Ştii ce mănânci?Iaurturi „naturale" din lapte praf şi coloranţi
Amestec de slănină şi şorici
Cine n-a mâncat vreodată parizer ? Este ieftin şi gustos, dar categoric, nu şi sănătos ! Cu toate astea părinţii îşi hrănesc copii cu acest produs tot mai căutat în vremuri de criză şi dacă îşi permit iau şi ei la pachet, la serviciu, câteva felii.
Campanie „Adevărul de Seară"/Ştii ce mănânci?Vezi aici ce ascunde banalul pateu de ficat!
Parcă nu poţi să pleci din supermarket fără a cumpăra măcar un baton de parizer - dacă nu-ţi mai permiţi unul de salam (care, deşi mult mai scump, nu e cu mult mai blând cu sănătatea noastră).
În cele ce urmează vă vom enumera ingredientele care sunt scrise pe eticheta unui baton de parizer cumpărat la întâmplare, fără să avem în vedere un producător anume.
Conţinut: piept de pui (30%), slănină, şoric, apă, extracte din condimente, amidon, proteină din soia şi sare. Citind aceste prime opt ingrediente de pe listă, remarcăm procentul ingredientului principal, pieptul de pui, care dă denumirea produsului: 30%.
Iată care sunt cele şapte principii pentru o alimentaţie curată
Asta în condiţiile în care, teoretic, produsul are în compoziţie mai ales piept de pui. Şi trebuie să cr