Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, i-a făcut ieri o nouă plângere penală preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. La baza acesteia stă cererea lui Nicuşor Constantinescu de întrerupere a furnizării utilităţilor Centrului Militar Zonal şi, implicit, a Biroului Judeţean al Serviciului de Urgenţă 112 care este găzduit de clădirea CMZ.
„Nu putem pune în pericol siguranţa cetăţenilor din judeţul Constanţa doar că aşa doreşte domnul Nicuşor Constantinescu, în condiţiile în care dânsul şi-a dat acceptul că nu va opri aceste utilităţi", şi-a motivat decizia Palaz, care a cerut tuturor furnizorilor de utilităţi, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural de ieri, să nu întrerupă furnizarea acestora. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că nu comentează oportunitatea restrângerii spaţiului pe care-l ocupă CMZ în favoarea Arhivelor, ci doar legalitatea actelor prin care se cere întreruperea furnizării apei, a agentului termic şi a curentului electric, în condiţiile în care pe 25 septembrie 2009, într-o întâmpinare adresată instanţei, CJC susţinea că nu va trece la astfel de măsuri. „Dacă tot vrei să funcţioneze in¬stituţii ale statului aici (n.red-în clădirea CMZ), de ce tai utilităţile? Nu înţeleg intenţia. Întreruperea utilităţilor nu «bate» cu realitatea", a mai spus Palaz.
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Moldovanu, a declarat referitor la afirmaţiile făcute de prefectul Constanţei în conferinţa de presă: „Având în vedere timing-ul domnului prefect, adică depunerea la secretariatul nostru a acelei adrese în timpul conferinţei de presă, nu pot decât să-mi declin competenţa şi să declar că nu ne interesează acţiunile de imagine ale domnului Claudiu Iorga Palaz". În ceea ce priveşte eventualele acţiuni viitoare în care CJC să dea replica reprezentantului Guvernului în teritoriu, Moldovanu a precizat: „Nu comente