Cu o oferta alimentara atat de bogata disponibila in magazine si supermarketuri este usor sa uiti ca a existat un timp in care oamenii produceau aproape toata hrana in gospodaria lor, de la paine pana la carne sau unt.
In prezent, poti cumpara insa orice, de la paine gata feliata la pui portionati, pizza semipreparata si alte produse gatite deja, cel putin partial. Insa, legat de unele dintre ele exista lucruri care sunt ciudate, chiar periculoase si destul de putin cunoscute.
Conform Discovery, iata cateva realitati despre unele alimente produse in masa, de care aproape sigur nu stiai.
1. Cartofii prajiti de la fast-food contin zahar adaugat
In ultimul deceniu, cartofii prajiti au capatat o reputatie proasta in ceea ce priveste sanatatea, si pe buna dreptate. Contin o cantitate foarte mare de grasime, iar restaurantele de tip fast-food folosesc adesea grasimi trans pentru prajirea lor, acestea fiind cele mai periculoase grasimi comestibile existente.
Si, mai mult, unii cartofi de fast-food nu sunt doar grasi, ci au si zahar adaugat, desi nu par ca ar avea (la gust). In restaurante precum McDonald's se presara zahar pe cartofi inainte de a fi prajiti pentru a capata acea culoare maroniu-aurie si pentru a avea acea crusta crocanta greu de obtinut acasa.
2. 50 de substante sintetice pentru a obtine o singura aroma
Pentru a avea un profit cat mai mare, producatorii de alimente recurg la strategii extrem de complicate si daunatoare pentru organismul uman, care au scopul de a imita o aroma naturala. Spre exemplu, aroma sintetica de capsune este obtinuta cu aproape 50 de substante chimice. Asadar, daca consumi produse din magazin cu gust si aroma de capsune s-ar putea sa consumi 50 de chimicale diferite doar pentru acea aroma.
3. Alge marine in inghetata
Desi putini sti