Atat femeile, cat si barbatii, au nevoie de hrana cat mai sanatoasa - variata si naturala, pentru ca organismul sa functioneze cat mai bine. Insa, potrivit unor cercetari, anumite alimente sunt mai potrivite pentru femei, venind cu nutrienti in plus care ajuta la micsorarea riscurilor de a dezvolta anumite afectiuni.
Conform Cookinglight.com, iata care ar fi acestea:
1. Tomatele
Mai multe studii observationale au sugerat ca alimentele bogate in licopen, cum sunt tomatele, pot juca un rol important in tinerea departe a cancerelor de san si cervical. Dar, cum studii clinice nu au fost efectuate pentru a verifica aceasta ipoteza, pot fi mai multe variante, cum ar fi cea potrivit careia protectia impotriva celor doua cancere vine de la o dieta bogata in legume, mai degraba decat de la un singur aliment. Insa, chiar si asa, rosiile oricum sunt bune pentru sanatatea inimii.
Un studiu realizat cu ajutorul a aproximativ 40.000 de femei a aratat ca licopenul si alte fitochimicale consumate in preparate cu ulei pot proteja impotriva bolilor cardiovasculare.
Doza potrivita nu a fost inca stabilita.
2. Semintele de in
Acestea au trei potentiale beneficii: acizi grasi omega-3, fibre si lignani (compusi care lupta cu ami multe boli). Potrivit unui studiu, 40 de grame de seminte zdrobite pot elimina bufeurile, iar mai multe cercetari au sugerat ca acestea pot diminua nivelul colesterolului "rau" - LDL si al trigliceridelor. Iar semintele maro sau aurii pot juca un rol chiar si in combaterea cancerului la san.
Insa, in cazul in care esti insarcinata sau alaptezi este indicat sa eviti semintele de in, deoarece nu au fost realizate suficiente studii in domeniu.
Doza potrivita: 1-2 lingurite de seminte de in pe zi, dar nu intregi, deoarece sunt mai greu de digerat.
3. Va