Timişorenii, dar şi românii din toată ţara, sunt chemaţi să contribuie la o campanie de suflet, pentru ajutorarea bătrânilor din cătunele izolate din judeţul Caras-Severin, unde se poate ajunge doar pe jos.
Dobraia, Ineleţ, Prisacina, Suplai, Tocla, Zoina sunt câteva din cătune izolate din judeţul Caras-Severin, unde oamenii nu au parte de privilegiile secolului XXI. Aici trăiesc peste 200 de persoane, în majoritate bătrâni, care nu au nici curent, nici şcoală, nici spital, nici drumuri, nici măcar cimitir. Nu au aproape nimic. În satele respective nu se poate ajunge decât pe jos. Pentru ei, Banu Sport şi TVR Timişoara organizează o campanie de strângere de ajutoare, care vor fi transportate în satele izolate în data de 16 aprilie.
„Cel mai impresionant este că acei oameni nu au niciun fel de ajutor în caz de urgenţă. Faci două ore pe jos până la ei, de la şosea. Sunt multe cătune unde locuiesc doar patru, cinci persoane. Sunt oameni în vârstă. La noi la sala de sport vin 200-300 de persoane pe zi şi am zis că nu ar fi mare lucru pentru ei dacă fiecare ar aduce un litru de ulei sau un kilogram de zahăr”, a spus Daniel Banu, iniţiatorul campaniei.
Având în vedere dificultatea cu care se ajunge în cătune, organizatorii au primit spijinul „Rangerilor” de la Parcul Natural Domogled, care pun la dispoziţie caii pentru transport.
Alimente, haine, produse de igienă
Fiecare dintre bănăţeni pot contribui cu ceva care să le fie de ajutor bătrânilor. Pot fi alimente, haine, produse de igienă sau orice alte obiecte care să le fie folos oamenilor. Ajutoarele se strâng la la sala Banu Sport, aflată pe strada Ripensia nr.33- lângă stadionul „Dan Păltinişanu”. În cazul persoanelor care donează bani, aceştia vor primi factura cumpărăturilor care se vor face din banii lor.