Pentru acest weekend primavaratec, checul cu nuca de cocos este o solutie perfecta. Lejer si gustos, se poate face cu ce gasesti prin casa, plus cateva linguri cu nuca de cocos rasa.
Ingredientele sunt pentru o tava clasica de cozonac. Ca sa faci checul cu nuca de cocos ai nevoie de doua oua, 300 mililitri de lapte, esenta de vanilie, 320 de grame de faina si o lingurita in plus pentru tapetat tava de copt, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara pudra, un varf de cutit de sare, 130 de grame de zahar fin, 130 de grame de fulgi de ovaz, 50 de grame de unt si inca putin in plus pentru uns tava pentru copt.
Tarta cu iaurt si miere
Incinge cuptotul si pregateste tava pentru copt. Intr-un vas amesteca ouale, laptele si esenta de vanilie. Intr-un alt vas amesteca faina cu fulgii de ovaz, sarea, scotisoara si praful de copt. Adauga zaharul si nuca de cocos rasa. Rastoarna incet in amestecul uscat compozitia de lapte si oua. Amesteca si omogenizeaza totul foarte bine. Adauga untul, topit si racorit bine.
Pune compozitia in tava si coace checul, la foc moale, pana creste si devine auriu. Scoate prajitura din tava dupa ce se racoreste putin. Se taie foarte usor in felii dupa ce s-a racit bine si este perfect cu un pahar de lapte alaturi.
Pentru acest weekend primavaratec, checul cu nuca de cocos este o solutie perfecta. Lejer si gustos, se poate face cu ce gasesti prin casa, plus cateva linguri cu nuca de cocos rasa.
Ingredientele sunt pentru o tava clasica de cozonac. Ca sa faci checul cu nuca de cocos ai nevoie de doua oua, 300 mililitri de lapte, esenta de vanilie, 320 de grame de faina si o lingurita in plus pentru tapetat tava de copt, un plic de praf de copt, o lingurita de scortisoara pudra, un varf de cutit de sare, 130 de grame de zahar fin, 130 de grame de fulgi de ovaz, 50 de g