Folosind imaginile 3D ale corpului şi tehnologia utilizată de medicii legişti, doi artişti olandezi - Alfons şi Adrie Kennis - l-au recreat pe Oetzi, "Omul Gheţurilor". Singurul lucru pe care nu au reuşit să-l realizeze a fost să stabilească adevărata culoare a ochilor lui Oetzi, motiv pentru care au decis să-i facă căprui. Oetzi a fost descoperit în septembrie 1991 în Alpi de Est, lângă graniţa austro-italiană, de către doi turişti germani. Este cea mai faimoasă mumie a lumii. "Omul Gheţurilor" a murit la vârsta de 46 de ani.
A avut parte de o moarte extrem de violentă: examinarile au scos la iveală faptul că bărbatul a fost rănit de o săgeată şi apoi lovit cu putere în faţă. Se crede că săgeata i-a străpuns artera situată sub clavicula stângă, provocând o hemoragie intensă. Din cauză că aceasta a fost extrasă înainte de deces nu a făcut decât să ducă la agravarea rănii. din cauza şocului, Oetzi a suferit şi un atac de cord. Cercetătorii cred că bărbatul ar fi fost ucis de un rival.Oamenii de stiinţă au ajuns la concluzia că ultima masă pe care a luat-o a fost compusă din vânat.
Oetzi purta cu el un arc, o tolbă cu săgeţi şi un topor din cupru. "Omul Gheturilor" avea 46 de ani, 1,59 metri înălţime, suferea de artrită şi era infestat de tenii, o specie de paraziţi intestinali. Descoperirea lui Oetzi a fost crucială în înţelegerea modului de viaţă a omului preistoric. Manechinul, în mărime naturală, este expus la Muzeul de Arheologie din Bolzano, Italia, alături de rămăşiţele sale mumificate.
Folosind imaginile 3D ale corpului şi tehnologia utilizată de medicii legişti, doi artişti olandezi - Alfons şi Adrie Kennis - l-au recreat pe Oetzi, "Omul Gheţurilor". Singurul lucru pe care nu au reuşit să-l realizeze a fost să stabilească adevărata culoare a ochilor lui Oetzi, motiv pentru care au decis să-i facă căprui. Oetzi a fost descoperit în septemb