Doua companii australiene au reusit sa creeze prima bere ce poate fi consumata in spatiu, ele numindu-si bautura Vostok, dupa prima racheta care a transportat un om in spatiu.
In conditiile in care turismul spatial promite sa ia amploare, Saber Astronautics Australia si Four Pines Brewing Company au decis ca aceasta nisa de piata nu trebuie ocolita, din moment ce nevoia de bere este imediat sub cea de apa, hrana, adapost si haine, dupa cum a declarat Jaron Mitchell, fondatorul Four Pines, citat de ANI.
Pentru ca in conditii de gravitatie zero, limba se umfla si papilele gustative au de suferit, berea Vostok, inspirata de cea neagra irlandeza, are un gust extrem de puternic. Au fost aduse unele modificari, precum reducerea saturatiei de dioxid de carbon, astfel obtinandu-se o aroma mult mai puternica decat a sortimentelor degustate pe Pamant.
Berea a fost deja testata in spatiu, dovedindu-si calitatile, insa poate fi consumata la fel de bine si pe Terra, unde deja are fani, ea comercializandu-se in Australia.
Doua companii australiene au reusit sa creeze prima bere ce poate fi consumata in spatiu, ele numindu-si bautura Vostok, dupa prima racheta care a transportat un om in spatiu.
In conditiile in care turismul spatial promite sa ia amploare, Saber Astronautics Australia si Four Pines Brewing Company au decis ca aceasta nisa de piata nu trebuie ocolita, din moment ce nevoia de bere este imediat sub cea de apa, hrana, adapost si haine, dupa cum a declarat Jaron Mitchell, fondatorul Four Pines, citat de ANI.
Pentru ca in conditii de gravitatie zero, limba se umfla si papilele gustative au de suferit, berea Vostok, inspirata de cea neagra irlandeza, are un gust extrem de puternic. Au fost aduse unele modificari, precum reducerea saturatiei de dioxid de carbon, astfel obtinandu-se o aroma mult