Foto: Arhiva personală Anda Calinici Anda Calinici. Am cunoscut-o la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa Cluj 2010, şi m-a fascinat bunăvoinţa cu care ne spunea cât de uşor şi simplu se poate pregăti acasă un tort sau o prăjitură. Ce ingrediente şi arome se utilizează ca să dea dulciurilor textura şi savoarea de care au nevoie ca să-ţi încânte simţurile... Acele deserturi delicioase i-au adus Andei premiul I, la categoria dulciuri amatori.
Este foarte tânără, a terminat... psihologia, meserie pe care o practică şi, în acelaşi timp, este îndrăgostită de ciocolată şi de dulciuri în general. „În momentul de faţă, fiecare activitate îşi are locul şi rolul ei bine stabilit în viaţa mea. Cu organizare şi planificare eficientă, cele două nu se exclud momentan”, mi-a spus Anda. Luna trecută a participat la Campionatul Mondial al Meşterilor Ciocolatei, împreună cu promotorul Florin Bălan, manager la o firmă celebră de praline, care a invitat-o să participe la campionat pentru că „noi colaborăm de doi ani şi această colaborare l-a convins că putem face echipă bună împreună”.
"Pralinele înrobate (miez tare acoperit de ciocolată) au fost delicioase, iar tortul a fost foarte bun în reprezentaţia României. Dacă va exersa în continuare, echipa are şanse reale să câştige un loc mai bun pe viitor" Marc Pauquet membru al juriului Recunoaştere internaţională
Participarea la o competiţie de asemenea anvergură, World Chocolate Masters 2011, n-a speriat-o pentru că „în general provocările nu mă sperie, ci mă mobilizează”, a continuat ea. România s-a clasat pe locul cinci, din cauză că unul dintre deavantajele echipei noastre a fost că a primit invitaţia cu doar trei săptămâni înainte de începerea concursului, iar Anda nu a avut timp să se pregătească. Piesa, Zeul Atzec al Ciocolatei – Quetzalcoatl, nu a fost foarte elaborată „dar ne-am con