Oliviasteer.ro se dă pe blog. E Scufitza Rawshie din povestea pe care o citeşte seară de seară copiilor înainte de culcare şi care deconspiră reţete delicioase ale regimului raw-vegan, adoptat de mai bine de patru ani: mâncăruri crude şi 100% vegetariene!
Pentru orădeanca Olivia Steer, regimul pe care îl urmează cu stricteţe n-a reprezentat însă o fiţă de vedetă, ci o necesitate. Tatăl i-a murit de cancer în urmă cu şase ani, iar sora i-a fost diagnosticată cu aceeaşi boală îngrozitoare, aşa că Olivia a căutat cu disperare soluţii. Din nefericire, Lavinia a pierdut în cele din urmă lupta.
Olivia, însă, a decis să aplice pe propria piele sfaturile specialiştilor şi să treacă la un trai mai sănătos, fără proteine animale, grăsimi, prăjeli şi colesterol, regim pe care îl promovează şi pe blogul propriu într-un mod inedit, transpunând reţetele culinare în poveşti fermecătoare, cu multă magie, ridichi uriaşe, vrejuri de fasole şi mere de aur...
De dragul Laviniei
Decizia Oliviei de a trece la un regim vegetarian a fost luată brusc şi nu a lăsat loc de concesii. A pornit de la o carte care i-a căzut în mâini în timp ce se documenta pentru a-şi ajuta sora, diagnosticată cu cancer.
"Abia ce murise tata, Lavinia (foto) era şi ea bolnavă, iar eu la vremea respectivă eram însărcinată cu Luca. Am început să citesc, de dragul Laviniei, studii şi sfaturi pentru prevenirea cancerului. Am dat peste o carte - "Studiul China" - semnată de Colin Campbell, un studiu asupra nutriţiei din ultimii 50 ani care demonstrează cifric că alimentaţia nesănătoasă e cea care favorizează apariţia unor boli severe cum sunt cancerul, Alzheimer, afecţiunile cardiace şi diabetul. Pentru mine a fost o revelaţie şi am sfârşit prin a aplica eu însămi sfaturile", povesteşte Olivia.
Pe verificate
Trecerea a fost bruscă, poate prea bruscă, după cum recunoaşte şi ea. "