Inspectorii fiscali din Iasi au verificat, in primele doua luni ale anului, 388 firme, fiind efectuate 606 controale. Au fost aplicate 52 amenzi contraventionale, in suma de 214 mii lei si s-au stabilit diferente de impozite de peste 14 milioane lei. "Cu ocazia inspectiilor fiscale efectuate s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, inregistrarea si virarea de catre contribuabili a obligatiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite de catre organele de inspectie fiscala diferente constand in impozite de 14 milioane de lei, din care 5,4 milioane reprezinta sume suplimentare atrase din inspectii generale, reprezentand 38,49% din total sume suplimentar atrase", a declarat Maria Taran, purtator de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Iasi.
In urma controalelor efectuate au fost inaintate si 10 sesizari penale pentru continuarea verificarilor si stabilirea persoanelor vinovate, valoarea totala a prejudiciului fiind de 8,3 milioane de lei. Sesizarile penale vizeaza declararea fictiva a sediilor, TVA dedusa in baza unor facturi provenind de la firme fantoma, inregistrarea unor facturi care nu sunt recunoscute de furnizori, precum si existenta unor restante de plata la buget cu o vechime mai mare de 30 zile, reprezentand stopaj la sursa.
Inspectorii fiscali din Iasi au verificat, in primele doua luni ale anului, 388 firme, fiind efectuate 606 controale. Au fost aplicate 52 amenzi contraventionale, in suma de 214 mii lei si s-au stabilit diferente de impozite de peste 14 milioane lei. "Cu ocazia inspectiilor fiscale efectuate s-au constatat abateri de la prevederile legale referitoare la calcularea, inregistrarea si virarea de catre contribuabili a obligatiilor la bugetul general consolidat al statului, fiind stabilite de catre organele de inspectie fiscala diferente constand in impozit