Viitoarele mamici care-si maresc sporul de vitamine in primele trei luni de sarcina au de pana la opt ori sanse mai mari sa aiba copii care plange mai putin, sugereaza un studiu recent.
Astfel, vitamina B12, care apare in mod natural in carnea rosie, peste si produse lactate, este deja cunoscuta pentru ca ajuta la dezvoltarea creierului si a sistemului nervos la copii nenascuti, potrivit Daily Mail.
Cercetatorii au descoperit ca mamele care au consumat friptura in timpul sarcinii au avut copii care plang de opt ori mai putin in comparatie cu femeile care au consumat mai putine alimente care contin vitamina B12.
"Rezultatele sugereaza ca sugarii nascuti de femei cu un statut B12 scazut in timpul sarcinii dezvolta un risc mai mare pentru plans excesiv in primele luni de viata", au concluzionat oamenii de stiinta.
Viitoarele mamici care-si maresc sporul de vitamine in primele trei luni de sarcina au de pana la opt ori sanse mai mari sa aiba copii care plange mai putin, sugereaza un studiu recent.
Astfel, vitamina B12, care apare in mod natural in carnea rosie, peste si produse lactate, este deja cunoscuta pentru ca ajuta la dezvoltarea creierului si a sistemului nervos la copii nenascuti, potrivit Daily Mail.
Cercetatorii au descoperit ca mamele care au consumat friptura in timpul sarcinii au avut copii care plang de opt ori mai putin in comparatie cu femeile care au consumat mai putine alimente care contin vitamina B12.
"Rezultatele sugereaza ca sugarii nascuti de femei cu un statut B12 scazut in timpul sarcinii dezvolta un risc mai mare pentru plans excesiv in primele luni de viata", au concluzionat oamenii de stiinta.